Ny Erfa-grupp i Vätterbygden

ERFA-grupp Norr

Fredagen 17:e Maj samlades sju vinodlare i den nya erfarenhetsgruppen ERFA-grupp Norr för erfarenhetsutbyte och för att ge varandra stöd och support i vinodlingens och vinframställningens allt annat än lätta konst. Mötet ägde rum i Rudenstams Fruktodlings konferenslokaler. Deltagande vingårdar var Gisebo Vingård, Gisebo, Stensholms Vingård, Visingsö, Vingården Två Liljor, Gränna och Gisebo, Villa Sandemar, Jönköping och Vistakulle Vingård, Huskvarna.

Deltagarna berättade om sina vingårdar, delade med sig av sina erfarenheter och fick även tillfälle att prova varandras viner.

Som avslutning visade Jeurgen och Anna-Maria Thelander Två Liljors vingård som ligger i ett fint sluttningsläge mitt i Rudenstams äppelodlingar med magnifik utsikt över Södra Vätterbygden och med berget Taberg vid horisonten.

Vänliga vinhälsningar från oss i ERFA-grupp Norr.

Ps. Vi ser gärna att fler vinodlare i vårt närområde söker kontakt med ERFA-grupp Norr. Ett nytt möte med gruppen planeras till senhösten. Datum för detta kommer att läggas in i kalendariet för kommande ERFA-möten på Föreningen Svenskt Vins hemsida. Ds.