Dags att ta Svenskt vin till nästa nivå!

Många svenska vingårdar har de senaste 2–3 åren fått internationella utmärkelser. Men det är nu dags att ta svenskt vin till nästa nivå – en nivå som kräver forskning för att få kunskap om vad som är unikt med svenskt vin men också vilka metoder som kan optimera våra viner.

RISE (Research Institute Sweden) är en statlig forskningsorganisation som bildats av tidigare Statens Provningsanstalt m.fl. organisationer som arbetar inom flera sektorer inom svenskt näringsliv för att stödja deras utveckling. RISE bjuder nu in svenska vinodlare till en dag för att identifiera vad vi tror är de viktigaste forskningsområdena för oss. RISE har forskare med gedigen kompetens inom vinmakning och de kommer förstås ge sitt bidrag till denna diskussion detta utvecklingsprojekt men lika viktiga är de svenska vinodlarna synpunkter på vad som skall prioriteras.

Läs mer under kalendariet 22 januari 2019