Kort sammanställning från styrelsemötet den 3 april 2017

Kort sammanställning från styrelsemötet den 3 april 2017.

Årskonferens 2017
Vinbedömningen kommer att ske fredagen innan årskonferensen. Jurygruppen består i år av 11 medlemmar och samtliga provar alla vinerna. Juryn beräknar att man klarar prova upp till 60 olika viner. På lördagen kommer handledare att finnas på plats för att ge feedback till de odlare som önskar detta.
Eventuellt kommer det att finnas ett parallell seminarium för yrkesodlare angående Validoo.

Glöm inte att anmäla dina viner och ditt deltagande (2 olika utskick). Vinarna skall vara lämnade och excel-fil ifylld senast 5 maj. Har du inte fått inbjudan så kontakta vår kassör Sven-Ove Nilsson (svenovelodde@gmail.com). Större utskick går nu ut ifrån Svenskt vin (medlem@svensktvin.se). Fråga gärna dina vinvänner om de fått inbjudan så att den inte har hamnat i skräpposten.

Styrelsen försöker hitta ersättare för Ann Reader vars uppgift har varit att ganska artiklar som skall in i vår gemensamma vintidning ”Vinpressen”. Styrelsen vill även uppmuntra medlemmarna att skriva artiklar. Det är i dagsläget inte många svenska artiklar i tidningen i förhållande till de danska.

Styrelsen avslår ansökan om frukt och bärviner i föreningen. För ytterligare information finns en bilaga till ordinarie protokoll.

Styrelsen beslutade att på prov vara med i SLU partnerskap 1 år till en kostnad på 5.000 kr. Det finns idag 2 samarbetsprojekt som vi då kan delta i: 

  • En kurs med Volker. Ca 2 dagar i sommar och 2 dagar i höst. En av de två dagarna teori, sedan praktik, dvs besök ute i fält respektive vinkällare. (Mer info finns inte än)
  • Studenter vid OIV Wine Management Master Programmet kommer till Sverige den 18 och 19 maj. Detta är erfarna yngre vinodlare som kanske är nästa generation vinodlare i sina egna vindistrikt. Vi kan få möjlighet att delta i de studiebesök och de diskussioner om svenskt Wine Management som kommer att äga rum. http://www.oivmsc.org/en/

Dryckes- och matfestival i Brösarp. I dagsläget är 3 vingårder anmälda och de kommer att stå den 2 juni och sälja sitt vin via vinbiljetter. Vi diskuterade marknadsföringen av Svenskt vin i dylika sammanhang och styrelsen undersöker nu text och pris på en rollups.

Styrelsen beslöt att trycka Sven Erik Svenssons bok i 500 ex som skall vara klara till försäljning på årsmötet.

Staffan Ottosson påminner igen om uppdateringen på vinkartan.

Vi är idag 377 medlemmar. Alla har inte betalt än och påminnelser utgår snart.

Nästa möte blir den 5 maj kl 20.00.