Kurser och Konferenser

Göra mousserande vin

Mousserande vin har goda framtidsutsikter i Sverige. Solaris som trivs bra i svenskt klimat passar utmärkt för detta vin. Niclas Albinsson, Särtshöga vingård, har under ett antal år haft ett tätt samarbete med Institut Oenologic de Champagne (IOC) för att bygga upp sin verksamhet att göra mousserande vin av hög kvalitet. Niclas har nu samlat sina erfarenheter, anpassat dem till svenska förutsättningar och skapat en kurs för dig som vill fördjupa dig i hantverket att göra mousserande vin i Sverige. Vi går in på detaljerna i de olika processerna. Sveneric Svensson kompletterar Niclas med avsnitt som berör laboratorieanalyser. 

Antal deltagare max 13 st

Datum: 24 augusti kl. 09:00.

Plats:  Särtshöga vingård,  Särtshöga Lillgård, Väderstad

Kursavgift: 2000 kr

Lunch på närbelägen restaurang. Pris 110 kr som var och en betalar själv

För den som vill anordnas en trevlig kväll med middag på Särtshöga efter kursen (kostnad 1000 kr) och det finns även ett begränsat antal rum för övernattning inkl. frukost (kostnad 1000 kr)

Anmälan görs till Niclas Albinsson
niclas@sartshogavingard.se
Mobil: 070-848 18 66
Sista anmälningsdag 31 juli.

Grundkurs vinifiering

Det här är kursen för dig som planterat vinrankor och vill lära dig från grunden hur man gör ett korrekt vin. Vi går igenom hur metoderna anpassas för att göra vin i de vanliga stilarna (vitt, rosé, rött och mousserande) utan att fördjupa oss alltför mycket i de komplexa processer och analyser som professionell tillverkning innebär.

Antal deltagare max 10 st

Datum: 14 augusti kl. 09:00

Plats:  Brattås vinträdgård,  Väröbacka

Kursavgift: 1000 kr

Lunch ordnas till självkostnadspris

Anmälan görs till Sveneric Svensson
svesmail@gmail.com
Mobil: 070 530 5210
Sista anmälningsdag 31 juli.

Fördjupningskurs vinifiering

Det här är kursen för dig som fullt ut vill förstå de processer och analyser som används inom professionell tillverkning av vin. Vi går på djupet inom valda områden och förutsätter att du behärskar grunderna. 

Antal deltagare max 10 st

Datum: 21 augusti kl. 09:00

Plats:  Brattås vinträdgård,  Väröbacka

Kursavgift: 1000 kr

Lunch ordnas till självkostnadspris

Anmälan görs till Sveneric Svensson
svesmail@gmail.com
Mobil: 070 530 5210
Sista anmälningsdag 31 juli.

Saknar du någon utbildning? 

Föreningen ordnar löpande under året olika utbildningar för att hjälpa till att utveckla svensk vinnäring. Har du någon idé om utbildning som vi ska ordna så hör av dig till redaktionen: svesmail@gmail.com