Kurser och Konferenser

Göra mousserande vin

Mousserande vin har goda framtidsutsikter i Sverige. Solaris som trivs bra i svenskt klimat passar utmärkt för detta vin. Niclas Albinsson, Särtshöga vingård, har under ett antal år haft ett tätt samarbete med Institut Oenologic de Champagne (IOC) för att bygga upp sin verksamhet att göra mousserande vin av hög kvalitet. Niclas har nu samlat sina erfarenheter, anpassat dem till svenska förutsättningar och skapat en kurs för dig som vill fördjupa dig i hantverket att göra mousserande vin i Sverige. Vi går in på detaljerna i de olika processerna. Sveneric Svensson kompletterar Niclas med avsnitt som berör laboratorieanalyser. Denna kurs har gått 2 gånger, senast april 2022. Kursen kommer sannolikt att upprepas 2023.

Datum: Ej beslutat

Grundkurs vinifiering – planeras

Det här är kursen för dig som planterat vinrankor och vill lära dig från grunden hur man gör ett korrekt vin. Vi går igenom hur metoderna anpassas för att göra vin i de vanliga stilarna (vitt, rosé, rött och mousserande) utan att fördjupa oss alltför mycket i de komplexa processer och analyser som professionell tillverkning innebär.

Kursen planeras som kvällsseminarier via Teams

Datum: Information kommer snart. Kursen skall starta före skörd

Plats:  Web-seminarium

Anmälan görs till Sveneric Svensson
svesmail@gmail.com
Mobil: 070 530 5210

Fördjupningskurs vinifiering

Det här är kursen för dig som fullt ut vill förstå de processer och analyser som används inom professionell tillverkning av vin. Vi går på djupet inom valda områden och förutsätter att du behärskar grunderna. 

Kursen planeras som kvällsseminarier via Teams

Datum: Information kommer snart. Kursen skall starta före skörd.

Plats:  Web-seminarium

Anmälan görs till Sveneric Svensson
svesmail@gmail.com
Mobil: 070 530 5210
Sista anmälningsdag 31 juli.

Saknar du någon utbildning? 

Föreningen ordnar löpande under året olika utbildningar för att hjälpa till att utveckla svensk vinnäring. Har du någon idé om utbildning som vi ska ordna så hör av dig till redaktionen: svesmail@gmail.com