Rapport från Föreningen Svenskt Vins styrelsemöte 27/2 2017.

Planering inför årsmöte/konferens 13-14 maj 2017. 

Sigrid Gertsen-Schibbye från Lallemand Inc. kommer att hålla ett seminarium om jäst och syrahantering.
Strukturerad vinbedömning - hur man undviker de vanligaste bristerna. Sven-Erik Svensson och Murat Sofrakis håller utbildning i vinbedömning.
Årets bedömning av svenska viner med juryn. (sker före årsmötet) Inbjudan att delta med viner och ytterligare information är på väg ut till vinodlarna.
Läs gärna mer om vinbedömning på föreningens hemsida.
Att få sitt vin bedömt är förenat med en avgift. I år är avgifterna:
Vin nr 1: 300 kr,
Vin nr 2: 500 kr,
Vin nr 3: 1000 kr.
Resultatet av bedömningen offentliggörs under årskonferensen då även en samtidig pressrelease släpps.
 Godkända viner och ev.medaljer publiceras på föreningens hemsida.
 Kommersiella producenter har möjlighet att själv sätta en egen gräns för publicering, t.ex medalj.
Ett antal meriterade viner kommer att presenteras på Vinkällaren Grappe i Stockholm.
Under årskonferensen, på basen av juryns vinbedömning av inlämnade viner, erbjuds handledning till odlaren.
Inbjudan och fullständigt program skickas ut under april.

Skörderapporter, från 2018 finns möjlighet att lämna uppgifter gemensamt via danska vinföreningens webbaserade rapportsida.

Nästa möte är måndag 3 april 20.00

Posted in Rapporter.